lisanellyaxelsson.blogg.se

nu kör vi!

Grease Live!

Publicerad 2016-06-20 02:45:00 i Allmänt,

 
Här har ni något ni måste kolla in om ni är lika musikal-tokiga som jag e! Den gick på svt för nån vecka sen, dock missade jag första timmen och ville då inte bara hoppa in i det så väntade tills tv sändningen var klar och gick sen fort som attan in på svtplay. Sen dess vet jag inte huur många gånger jag sett denna fantastiska skapelse.. Det är alltså musikalen Grease som jag pratar om, som filmatiserades 1978 med Olivia Newton-John och John Travolta i huvudrollerna som Sandy Young och Danny Zuko. Den har sen dess spelats på scen i flera olika uppsättningar i flera olika länder. (psst, den sattes redan 1971 upp som en musikal i Chicago)
Och nu är det alltså några underbara jävlar som fixat ihop Grease Live! Allt du ser händer där och då. Det är inga omtagningar, inga klippningar, det är livepublik, det är så live det bara kan bli. Det är helt underbart. Som sagt, jag älskar verkligen musikaler och har sett dom flesta som finns filmade eller är filmatiserade. Och jag ser dom gärna om och om igen. Så att jag verkligen ser allt, tar in allt och märker av alla detaljer och minspel. Så en mycket bra musikal i grunden som dessutom är live där allt kan gå fel och allt kan verkligen hända, det är som att komma till himmelen för mig. Nått jag också brukar göra när jag hittar något sånt här intressant är att googla upp allt som finns om ett. Vem som regisserar, vilken cast det är, hur den tagit sig hos fans osv osv. Att ha så mycket som möjligt med information, då kan jag va lugn. Så när jag började kolla vilka som faktiskt skulle va med och spela dessa fantastiska roller, stannade mitt musikalhjärta.. Dom två som spelar Danny och Sandy är Aaron Tveit och Julianne Hough. Dessa är och nosar Travolta och Newton-John i rumpan riktigt. Dom gör det så otroligt bra att i vissa scener minns man inte ens vad Travolta-Newton-John gjorde där.. Mario Lopez som den raggande programledaren Vince Fonatine, Vanessa Hudgens som den kaxiga Betty Rizzo (Vanessas pappa Greg gick bort i cancer en dag innan premiär, hon gör ett fantastiskt jobb trots omständigheterna. dom hedrar hennes far mycket fint i eftertexterna <3 ), Joe Jonas är med och spelar på balen med sitt band DMCE och Jessie J gör introt "Grease Is The Word". Det som kanske är mest fantastiskt av allt är att Didi Conn som spelade Frenchy i filmen 1978 och Barry Pearl som spelade Doody är tillbaka! Dock inte i originalrollerna men i andra härliga roller. Didi gör faktiskt en scen med "den nya Frenchy" som bara tanken att Frenchy spelar mot Frenchy gör en lite snurrig av glädje! I slutet när alla tackas går Didi och Barry tillsammans i sina originaljackor från 1978. Något som jag älskar mer med denna uppsättningen är att flera i de olika gängen får mer tid i rutan. Det är fler solosånger insatta som är helt underbara. Som om att dom alltid varit där. Så ja, dom har ändrat lite och gjort om. Men du kan inte heller förvänta dig att det ska vara precis som i filmen.. Klart att du jämför, det gör vi alla. Och vissa kan tycka att man inte ska ändra i klassiska underverk. Men ibland blir det bara bättre med åren. Som i detta fall. Gå nu in och kika på Grease Live på svtplay, http://www.svtplay.se/video/9137031/grease-live/grease-live-avsnitt-1 ! Den ligger bara ute till den 2 juli. varsågod och njut!


och självklart är ellen degeneres med på ett hörn också.. eller inte just hon utan hennes kollega Jeannie. kika på länken nedan så får ni mer inblick, eller sök på ellen degeneres grease live för mer klipp https://www.youtube.com/watch?v=qAs7UWhTyaE här är det både gåshud och tårar..
här får Jeannie pröva originaljackan som Didi Conn hade under inspelning i filmen..! 
 
 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela